Συζήτηση επί των άρθρων και των τροπολογιών του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης: «Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) και άλλες διατάξεις»

Συζήτηση επί των άρθρων και των τροπολογιών του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης: «Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) και άλλες διατάξεις»

Θεόδωρος Καράογλου:

Κύριε Υπουργέ, αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες, είναι γνωστό ότι μία από τις πρώτες προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών και η βελτίωση του επιπέδου ποιότητας ζωής όλων των Ελλήνων πολιτών. Παράλληλα, είναι γνωστό ότι ο Έλληνας πολίτης τοποθετεί πάρα πολύ ψηλά και θεωρεί εξ ίσου σημαντικό με τα ζητήματα της ανεργίας, της ακρίβειας, των προβλημάτων υγείας και παιδείας και το θέμα της ασφάλειας. Δεν πρόκειται να αναφερθώ σε αριθμούς, δείκτες και στατιστικές, αν και την τελευταία δεκαετία και μέχρι πρότινος σκιαγραφούσαν μια καθόλου θετική εικόνα αναφορικά με την ασφάλεια και την εγκληματικότητα στη χώρα μας. Τα στοιχεία αυτά είναι γνωστά λίγο-πολύ στον καθένα μας.

Βέβαια από την άλλη, σε ζητήματα που σχετίζονται άμεσα με τον άνθρωπο, τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητές του, ενδεχομένως οι αριθμοί να μην λένε την απόλυτη αλήθεια. Είναι όμως ενδεικτικό και είναι ενδεικτικοί οι αριθμοί αυτοί για κάτι που όλοι μας γνωρίζουμε από τις επαφές που έχουμε με τους πολίτες, ειδικά για εμάς που προερχόμαστε από το Νομό Θεσσαλονίκης, μια περιφέρεια που συνδυάζει από τη μια τη γειτνίαση μ' ένα μεγάλο πολεοδομικό συγκρότημα, όπως είναι αυτό της Θεσσαλονίκης, και από την άλλη είναι μια επαρχία της ελληνικής περιφέρειας.
Αυτό δεν είναι άλλο από το αίσθημα ανασφάλειας που αισθανόντουσαν πάρα πολύ έντονα παλαιότερα οι Έλληνες πολίτες. Οι Έλληνες πολίτες ήταν οι πλέον ανασφαλείς πολίτες στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό δεν είναι τυχαίο. Οφείλεται σε λαθεμένες πολιτικές, που δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν προβλήματα, να δώσουν λύσεις και να εγκαταστήσουν σε κάθε γωνιά της χώρας το δικαίωμα που έχει ο κάθε πολίτης να αισθάνεται, αλλά και να είναι ασφαλής στο σπίτι, στο δρόμο, στο χωριό, στην πόλη του. Είναι άλλωστε τυχαίο πως μέχρι πριν λίγα χρόνια αφήναμε στα χωριά μας τις πόρτες ξεκλείδωτες, στις πόλεις τις μπαλκονόπορτες ανοιχτές και δεν φοβόμασταν να κυκλοφορήσουμε;
Είναι τυχαίο ότι σήμερα είμαστε αναγκασμένοι να διπλοκλειδώσουμε, να βάλουμε σύγχρονα αντικλεπτικά συστήματα και συναγερμούς, ή ακόμα και ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι να περιπολούν έξω από τα σπίτια μας; Σίγουρα δεν είναι τυχαίο και οφείλεται στην αδυναμία των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ να αντιμετωπίσουν πολιτικά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και οδήγησαν την ελληνική κοινωνία να αισθάνεται ανασφαλής.
Η νέα διακυβέρνηση της χώρας επιδιώκει ένα απλό πράγμα: Κάθε πολίτης να μη φοβάται να κυκλοφορεί ελεύθερα όποια ώρα θέλει και να είναι και σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας, να μη φοβάται να λείψει από το σπίτι του για λίγες ημέρες για διακοπές, να νιώθει ασφαλής, να γνωρίζει πως κάποιοι λειτουργούν και προληπτικά, αλλά και είναι έτοιμοι να προστρέξουν σε βοήθειά του όποτε αυτό χρειαστεί.
Για να γίνει, όμως, αυτό, πρέπει σε πρώτη φάση να αντιμετωπιστούν οι αδυναμίες του παρελθόντος και να σχεδιαστεί ένας συνολικός προγραμματισμός σε βάθος χρόνου, που θα δίνει απαντήσεις σε χρόνιες παθογένειες του συστήματος πρόληψης, αστυνόμευσης και αντιμετώπισης του εγκλήματος.
Ποια ήταν, επομένως, τα προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει και ήδη το έχει κάνει με επιτυχία η νέα Κυβέρνηση και η νέα ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης; Ποια ήταν τα προβλήματα που προκάλεσαν οι λαθεμένες πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και με τη σειρά τους τελικά δημιουργούν προβλήματα στην ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους;
Ενδεικτικά αναφέρω ότι στην Ελληνική Αστυνομία η κατανομή και η διάρθρωση του προσωπικού ήταν ανορθολογική, με κυρίαρχο στοιχείο τον κομματισμό, την απασχόληση με αλλότρια έργα και την κακή οργάνωση και διάρθρωση. Τα πολυδύναμα τμήματα δεν ανταποκρίθηκαν στο σκοπό ίδρυσής τους, δεν υπήρξε σωστή συνεργασία, συντονισμός, αλλά και πρόληψη και έρευνα. Απουσίαζαν σύγχρονα μέσα και εξοπλισμός, ενώ και η εκπαίδευση των οργάνων της τάξης δεν ήταν η πρέπουσα. Παράλληλα, απουσίαζε παντελώς η απαραίτητη διαρκής επιμόρφωση και μετεκπαίδευση.
Αυτές ήταν μόνο λίγες από τις συνισταμένες που διαμόρφωναν την κοινή συνιστώσα, που περιγράφει την έλλειψη αστυνόμευσης σε πόλεις, αλλά κυρίως στην ελληνική ύπαιθρο και δημιούργησε όχι μόνο τα προβλήματα και την αύξηση της εγκληματικότητας, αλλά και τη δημιουργία του αισθήματος ανασφάλειας στους πολίτες, το οποίο και θέλει ιδιαίτερη προσπάθεια για να αναστραφεί και να εμπεδωθεί ξανά.
Ο στόχος δεν είναι εύκολος και απλός, αλλά ήδη από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει προωθηθεί ένα συνολικό πακέτο μέτρων, που έχει σε γενικές γραμμές ως άξονες την εκρίζωση του κομματισμού και της διαφθοράς από την Ελληνική Αστυνομία, τη νέα, σύγχρονη και ρεαλιστική οργάνωση του προσωπικού, την αναδιάρθρωση των αστυνομικών τμημάτων, τη δημιουργία νέων τμημάτων που απαντούν στις νέες μορφές εγκλημάτων, όπως είναι το ηλεκτρονικό έγκλημα ή το εμπόριο ανθρώπων, την έρευνα και κατεύθυνση προς την πρόληψη των εγκλημάτων, την αύξηση του προσωπικού και τη διαρκή και άρτια εκπαίδευσή του, την αξιοποίηση των σύγχρονων μέσων και νέων τεχνολογιών και τη μελέτη και ανάλυση των πραγματικών στοιχείων και όλων των διαστάσεων της εγκληματικότητας στη χώρα μας για τη σε βάθος και ουσιαστική χάραξη μιας πολιτικής ασφάλειας και δημόσιας τάξης σε όλη την Ελλάδα.
Το σκοπό αυτό, της έρευνας και ανάλυσης δηλαδή στον ευρύτερο τομέα της εσωτερικής ασφάλειας με εφαρμοσμένες μεθόδους για την άσκηση πολιτικής ασφάλειας, που θα είναι άμεσα υλοποιήσιμη και αποτελεσματική, εξυπηρετεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει την ίδρυση του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας. Το Κέντρο αυτό θα λειτουργεί ως καθαρά ενισχυτικός μηχανισμός του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, με συμβουλευτικό χαρακτήρα, που δεν θα υποκαθιστά, αλλά θα υποστηρίζει ως εθνική βάση εξειδίκευσης το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, διευκολύνοντας το έργο του.
Η παρουσία του ΚΕ.ΜΕ.Α. κρίνεται απολύτως απαραίτητη, αφού πρέπει να τονίσουμε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν διαθέτει επιστημονικό συμβουλευτικό όργανο επί θεμάτων εσωτερικής ασφάλειας. Παράλληλα, με τη δημιουργία και λειτουργία του ΚΕ.ΜΕ.Α. υλοποιείται η προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση Ινστιτούτου Αντιεγκληματικής Πολιτικής, μιας και το ΚΕ.ΜΕ.Α. έχει ευρύτερο χαρακτήρα και περιλαμβάνει και την αντιεγκληματική πολιτική.
Χθες και σήμερα είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε από εκλεκτούς συναδέλφους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης διάφορες καινοφανείς θεωρίες για πράκτορες, απαγωγές κλπ. Βεβαίως για όλους εμάς που είμαστε μύστες του γνωστού συγγραφέα αστυνομικών σειρών του Ζεράρ Ντε Βιλιέ και του ξανθού πρίγκιπα με τα χρυσά μάτια του Μάρκου Λίγκε είναι πολύ ενδιαφέρουσες όλες αυτές οι ιστορίες για τις απαγωγές, τους πράκτορες, τις ανακρίσεις κλπ., αλλά δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα.
Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 η μικρή χώρα μας, η Ελλάδα, απέδειξε ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Τα Σώματα Ασφαλείας λειτούργησαν άψογα και υποδειγματικά με αποτέλεσμα τη διοργάνωση των πιο ασφαλών Ολυμπιακών Αγώνων στην ιστορία του ολυμπιακού κινήματος. Με τη συνεργασία όλων των πολιτών, με σωστή προετοιμασία με τα κατάλληλα μέσα θα κερδίσουμε και τη μάχη της καθημερινότητας για περισσότερο φως και ασφάλεια όλων των πολιτών.
Ευχαριστώ πολύ.